Stimați părinți, elevi, colegi și membri ai comunității DSBU,

dorim să vă invităm cordial la o mini-serie de evenimente literare pe care le organizăm la mijlocul lunii septembrie împreună cu Institutul Goethe și Ambasada Germaniei. Miercuri, 13 septembrie, la ora 18.00, Nikolaus Nützel își va prezenta cartea „Mein Opa, sein Holzbein und der Große Krieg” (Bunicul meu, piciorul său de lemn și Marele Război) în cadrul unei întâlniri cu autorii la noi, la DSBU, în sala de spectacole.

Evenimentul va fi conceput în așa fel încât acesta va prezenta o mică parte din cartea sa și apoi, în dialog cu publicul, va răspunde la întrebări despre activitatea sa de scriitor și jurnalist și despre actualitatea cărții sale în legătură cu războiul din Ucraina.

Nikolaus Nützel s-a născut în 1967, locuiește împreună cu partenera sa la München și este tatăl a doi copii adulți. A studiat limbile romanice și jurnalismul între 1989 și 1995 și a primit o bursă din partea Ministerului spaniol de Externe, care i-a permis să facă cercetări la Biblioteca Națională din Madrid. Din 1995, a lucrat ca jurnalist independent pentru Bayerischer Rundfunk, Deutschlandfunk și Agenția de presă germană. În general, însă, domeniul său de activitate și de interes este foarte larg. Este expert în politica de sănătate, asistență medicală, pensii, limbi străine și utilizarea acestora și a publicat numeroase cărți de non-ficțiune pentru tineri, care, precum „Mein Opa, sein Holzbein und der Große Krieg” (Bunicul meu, piciorul său de lemn și Marele Război), au fost nominalizate la Premiul german pentru literatură pentru tineret.

Intrarea este gratuită, dar participarea este obligatorie pentru elevii de gimnaziu din clasele 8-10, în cadrul orelor de germană și istorie. Elevii, părinții, colegii, membrii consiliului de administrație, pe scurt toata familia DSBU este invitata în mod expres și cordial. Sunteți bineveniți să parcați în parcarea școlii în timpul acestui eveniment.

Vineri, 15 septembrie, de la ora 18.00, cei doi poeți germani Nico Bleutge și Evgheniy Breyger vor veni la evenimentul „În dialog cu poeții Nico Bleutge și Evgheniy Breyger” în pavilionul Goethe-Institut, Calea Dorobanților 32.

Și aici, intrarea este liberă. Participarea la acest eveniment este obligatorie pentru elevii noștri din clasele a XI-a și a XII-a, în cadrul orelor de limba germană.

Ne-ar face mare plăcere să vă întâmpinăm la ambele evenimente!
Cu deosebită considerație

Echipa DSBU