Dragi părinți, această pagină vă informează cu privire la programul de după-amiază al DSBU pentru anul școlar 2019/20.

 

Înscrierea la cursuri se face obligatoriu pentru întregul an școlar. Însă în cazul în care unul dintre cursuri nu este pe plac, participarea la orice curs poate fi încetată la finalul oricărui trimestru.

Anulările trebuie formulate în scris și trimise pe email domnului Frederik Mohr (f.mohr@dsbu.ro), precum și o copie doamnei Bocter-Stanciulescu (verwaltung@dsbu.ro).

Frederik Mohr

Coordonator

f.mohr@dsbu.ro

+40 (0)786 869 032

 

În cazul în care copilul dumneavoastră dorește să se înscrie în timpul anului școlar la un curs, vă rugăm să faceți acest lucru mereu la începutul unui nou trimestru. Participarea la cursuri implică costuri doar pentru copiii care nu sunt înscriși până la ora 17.00.

Banii pot fi plătiți în numerar la începutul fiecărui trimestru în biroul administrației sau prin transfer bancar către DSBU.

 

Ofertă de cursuri

Aikido

 • Aikido este o artă marțială modernă japoneză pronunțat defensivă. Participanții învață să se apere, caracterul pronunțat defensiv înseamnă însă: Practicanții acestui sport sunt învățați să renunțe la orice atac. Pe lângă sport și mișcare acest curs oferă deci și o promovare a stării de echilibru a persoanei și a unei interacțiuni pașnice.

 

Arcul și săgeata

 • Tragerea cu arcul antrenează aptitudinile motorii ale copiilor. Copiii învață foarte rapid cum pot trage cu săgeata la țintă. Cu relativ puține instrucțiuni ajung la o poziție bună pentru tragerea cu arcul. Trasul cu arcul și săgeata ajută îi ajută pe copii prin tehnica de succes aplicată pentru acest sport să capete o poziție dreaptă și le sporește încrederea în propria intuiție. Această experiență didactică pozitivă poate fi transpusă și în alte arii ale vieții.

 

Arte

 • De la organizarea creativă și crearea de podoabe până la pictura în ulei! Puteți să trăiți propriile experimente cu materiale și să vă manifestați creativ.  Aici vom încerca tehnicile cele mai variate și vom învăța, de asemenea, anumite tehnici.

 

Baschet

 • La baschet elevii învață să dribleze, paseze, arunce și să se repoziționeze corect, cum se atacă și cum se apără în echipă. Jocul de baschet le face mare plăcere tuturor copiilor, în special când înfruntă apoi cu succes în competiții alte echipe din București.

 

Fitness cu elemente de dans

 • În cadrul cursurilor de dans copii vor învăța și dansa coreografii pe ritmuri cool. Dansul stimulează motricitatea, coordonarea și simțul păstrării echilibrului corpului. Învățarea, anticiparea și transpunerea mișcărilor complexe duc la creșterea încrederii în sine și susține sănătatea propriului corp. Plăcerea de a dansa și de a se contopi cu muzica reprezintă aspectele cele mai importante ale cursului.

 

Fotbal

 • La fotbal sunt necesare rapiditatea și îndemânarea, însă copiii află și ce înseamnă munca în echipă și învață să respecte reguli și să preia sarcini.

 

Fotografia

 • Fotografierea se învață prin fotografiere. Întâi trebuie să înveți să vezi pentru ca ulterior să poți compune imagini interesante.Testarea creativă și experimentarea sunt pe primul plan în cadrul cursului de fotografie, punându-se mai puțin accentul pe învățarea teoretică. Copiii învață caracteristicile compoziției unei fotografii precum și termeni tehnici, ei vor experimenta practic jucându-se cu iluminarea, cu cadrele, cu intensitățile, cu mișcarea…

 

Lego Robotika

 • Lego Robotika oferă posibilitatea de a dezvolta roboți și alte dispozitive, de a programa, construi și experimenta. Totul pe baza tehnicii LEGOeducation

 

Şah

 • Șahul este jocul perfect pentru a pregăti un copil pentru viață. Șahul stimulează gândirea logică, dezvoltă memoria și îmbunătățește capacitatea de concentrare. Jocul de șah le sporește copiilor capacitatea de învățare.

 

School band

 • Formația noastră va participa la diferitele serbări și evenimente școlare. Cânți la chitară, pian, flaut dulce, percuție – la orice, fiecare are șansa de a-și descoperi talentele, de a le exersa și a se distra făcând lucrul acesta.


Street Dance

 • În cadrul cursurilor de dans copii vor învăța și dansa coreografii pe ritmuri cool. Dansul stimulează motricitatea, coordonarea și simțul păstrării echilibrului corpului. Învățarea, anticiparea și transpunerea mișcărilor complexe duc la creșterea încrederii în sine și susține sănătatea propriului corp. Plăcerea de a dansa și de a se contopi cu muzica reprezintă aspectele cele mai importante ale cursului.

 

Tenis

 • Tenisul se numără de mult timp printre cele mai iubite sporturi ale lumii, asigurând o dezvoltare echilibrată a copiilor. Dezvoltarea fizică și psihică poate ajuta copilul în cele mai diverse arii ale vieții, de exemplu la școală. Pe lângă planul de antrenament al copiilor în sine pe lângă joacă se antrenează astfel și forța, mișcarea și rapiditatea.

 

Ziarul elevilor

 • O școală adevărată are nevoie și de un ziar adevărat al elevilor. De aceea va exista în următorul an școlar o grupa de lucru, în care ne gândim dacă ne dorim un ziar în format electronic sau tipărit. Odată decis acest aspect ne vom îndrepta atenția asupra conținutului și apoi vom demara activitatea jurnalistică.

 

Oră de pian
 • Lecțiile de pian educă nu numai stăpânirea instrumentului. Ele antrenează și audiția, percepția ritmului și înțelegerea muzicii în general. De asemenea, ele încurajează, cum au arătat studiile recente, chiar și inteligența copiilor în anumite stadii de dezvoltare. A cânta la un instrument este modul cel mai dificil de a te bucura de muzică chiar și atunci când studiul acestuia poate deveni anevoios. Numai dragostea pentru muzica poate preveni renunțarea. Această dragoste pentru muzică incerc să o transmit mai departe. O pedagogie muzicală modernă ajută la crearea unor lectii care sunt nu doar suportabile, dar chiar și placute. Experiențele pozitive sunt necesare la fel pentru elevi ca și pentru profesor. Din acest motiv, elevii participă in mod regulat la concerte și concursuri de pian.

 

 • A cânta la pian înseamnă de a fi in stare să coordonezi diverse procese diferite in acelasi timp, de exemplu:
  • coordonarea mâinilor și picioarelor in același timp
  • citirea notelor și punerea ei în aplicare
  • orientarea „oarbă” (instinctivă) a degetelor pe claviaturăToate acestea sunt necesare să creăm muzică din tonuri individuale.

 

 •  La lecțiile de pian se învață toate aceste lucruri și se dau îndrumări și trucuri atunci când apar dificultăti.

 

Vincent Grüger

Profesor de Pian

v.grueger@dsbu.ro

 

Luni  
15:15 - 16:00 ȘahMihaela Sandu
15:15 - 16:00 
TenisAcademia de Tenis Herăstrău
16:00 - 16:45Lego Robotika (școala primară)Academia de Robotica
Marți  
15:15 - 16:00ArteKatrin Thomann
15:15 - 16:45Baschet (jocuri de sport)Nomi Nana
16:00 - 16:45Street Dance (gimnaziu)Cristina Mustata
Miercuri  
15:15 - 16:00Fitness cu elemente de dans (gimnaziu)Susann Fleury
16:00 – 18:00Fotbal sub 9 + 11
British Footbal School
Joi  
15:15 - 16:00Arcul și săgeataRizea Dragoș
15:15 – 16:00Ziarul elevilor și FotografiaSusanna Becker / Kathrin Weident
16:00 - 16:45AikidoSensei Robert
16:00 - 16:45TenisAcademia de Tenis Herăstrău
Vineri  
16:00 - 16:45Street Dance (școala primară)Cristina Mustata
16:00 – 18:00Fotbal sub 9+11British Football School