Dragi părinți, această pagină vă informează cu privire la programul de după-amiază al DSBU pentru anul școlar 2018/19.

 

Înscrierea la cursuri se face obligatoriu pentru întregul an școlar. Însă în cazul în care unul dintre cursuri nu este pe plac, participarea la orice curs poate fi încetată la finalul oricărui trimestru.

Anulările trebuie formulate în scris și trimise pe email doamnei Lucia Burcea (l.burcea@dsbu.ro), precum și o copie doamnei Bocter-Stanciulescu (dsbu@dsbu.ro).

Lucia Burcea

Coordonatoare

l.burcea@dsbu.ro

+40 (0)786 481 441

Formular de înscriere

 

În cazul în care copilul dumneavoastră dorește să se înscrie în timpul anului școlar la un curs, vă rugăm să faceți acest lucru mereu la începutul unui nou trimestru. Participarea la cursuri implică costuri doar pentru copiii care nu sunt înscriși până la ora 17.00.

Banii pot fi plătiți în numerar la începutul fiecărui trimestru în biroul administrației sau prin transfer bancar către DSBU.

 

Ofertă de cursuri

Baschet

 • La baschet elevii învață să dribleze, paseze, arunce și să se repoziționeze corect, cum se atacă și cum se apără în echipă. Jocul de baschet le face mare plăcere tuturor copiilor, în special când înfruntă apoi cu succes în competiții alte echipe din București.

 

Baseball

 • Baseballul este un sport deosebit. Elevilor li se predau elemente de bază precum: tehnica corectă de alergare, o tehnică specială de aruncare și se exersează prinderea. În continuare se antrenează coordonarea mână-ochi la lovire.

 

 

Fotbal

 • La fotbal sunt necesare rapiditatea și îndemânarea, însă copiii află și ce înseamnă munca în echipă și învață să respecte reguli și să preia sarcini.

 

Fotografia

 • Fotografierea se învață prin fotografiere. Întâi trebuie să înveți să vezi pentru ca ulterior să poți compune imagini interesante.Testarea creativă și experimentarea sunt pe primul plan în cadrul cursului de fotografie, punându-se mai puțin accentul pe învățarea teoretică. Copiii învață caracteristicile compoziției unei fotografii precum și termeni tehnici, ei vor experimenta practic jucându-se cu iluminarea, cu cadrele, cu intensitățile, cu mișcarea…

 

HipHop

 • Hip hopul reprezintă unul dintre tipurile de dans contemporan, foarte la modă. În cadrul cursurilor de dans copii vor învăța și dansa coreografii pe ritmuri cool. Dansul stimulează motricitatea, coordonarea și simțul păstrării echilibrului corpului. Învățarea, anticiparea și transpunerea mișcărilor complexe duc la creșterea încrederii în sine și susține sănătatea propriului corp. Plăcerea de a dansa și de a se contopi cu muzica reprezintă aspectele cele mai importante ale cursului.

 

Jocuri de societate
 • În centrul acestui curs stau jocul copiilor împreună și distracția! Spiritul de echipă, simțul tactic și înțelegerea ideilor complexe sunt îmbunătățite. Multe jocuri au primit premiul “Jocul Anului“ în Germania.


thumb
thumb

 

Şah

 • Șahul este jocul perfect pentru a pregăti un copil pentru viață. Șahul stimulează gândirea logică, dezvoltă memoria și îmbunătățește capacitatea de concentrare. Jocul de șah le sporește copiilor capacitatea de învățare.

 

thumb
thumb

 

School band

 • Formația noastră va participa la diferitele serbări și evenimente școlare. Cânți la chitară, pian, flaut dulce, percuție – la orice, fiecare are șansa de a-și descoperi talentele, de a le exersa și a se distra făcând lucrul acesta.

 

 

Teatru

 • Jucatul pieselor de teatru nu numai că este foarte distractiv, ci face posibilă și testarea propriei creativități. În cadrul cursului de teatru, participanții se vor familiariza în roluri diferite cu fantezia și cu sensibilitatea. Se vor preda tehnici pentru dezvoltarea modalităților creative de exprimare. Intrând mereu în diferite roluri, copiilor le vor fi reduse eventualele inhibiții, vor fi ajutați în depășirea nesiguranței limbii și vor fi consolidate siguranța de sine și dezvoltarea personalității.

 

Ziarul elevilor

 • O școală adevărată are nevoie și de un ziar adevărat al elevilor. De aceea va exista în următorul an școlar o grupa de lucru, în care ne gândim dacă ne dorim un ziar în format electronic sau tipărit. Odată decis acest aspect ne vom îndrepta atenția asupra conținutului și apoi vom demara activitatea jurnalistică.

 

Zumba

 • Zumba este un stil de fitness care combină mișcările aerobice cu dansuri latino-americane și internaționale. Zumba le face mare plăcere tuturor copiilor. Acest sport îmbunătățește coordonarea și anduranța copiilor. Ei învață mișcări de dans și coordonarea cu ritmul muzicii.

 

 

Oră de pian
 • Lecțiile de pian educă nu numai stăpânirea instrumentului. Ele antrenează și audiția, percepția ritmului și înțelegerea muzicii în general. De asemenea, ele încurajează, cum au arătat studiile recente, chiar și inteligența copiilor în anumite stadii de dezvoltare. A cânta la un instrument este modul cel mai dificil de a te bucura de muzică chiar și atunci când studiul acestuia poate deveni anevoios. Numai dragostea pentru muzica poate preveni renunțarea. Această dragoste pentru muzică incerc să o transmit mai departe. O pedagogie muzicală modernă ajută la crearea unor lectii care sunt nu doar suportabile, dar chiar și placute. Experiențele pozitive sunt necesare la fel pentru elevi ca și pentru profesor. Din acest motiv, elevii participă in mod regulat la concerte și concursuri de pian.

 

 • A cânta la pian înseamnă de a fi in stare să coordonezi diverse procese diferite in acelasi timp, de exemplu:
  • coordonarea mâinilor și picioarelor in același timp
  • citirea notelor și punerea ei în aplicare
  • orientarea „oarbă” (instinctivă) a degetelor pe claviaturăToate acestea sunt necesare să creăm muzică din tonuri individuale.

 

 •  La lectiile de pian se învață toate aceste lucruri și se dau îndrumări și trucuri atunci când apar dificultăti.

 

Vincent Grüger

Profesor de Pian

v.grueger@dsbu.ro

 

Luni  
15:15 - 16:00 Jocuri de societateHubert Meilhamer
15:15 - 16:00 
School band (gimnaziu)Fabian Singler
15:15 - 16:00 
ȘahMihaela Sandu
15:15 – 16:00 Ziarul elevilorSusanna Becker
Marți  
15:15 – 16:45 Baschet (jocuri de sport)Nomi Nana
15:15 - 16.30 FotografiaKathrin Weident
16:00 – 17:00 ZumbaCristina Mustata
Miercuri  
15:15 - 16:00 HipHop (scoala primara)Deborah Klemme
15:15 - 16:00 TeatruPeter Kerek
16:00 - 18:00 Fotbal sub 9 + 11British Footbal School
Joi  
15:15 - 16:45 Baseball (Inot)Hervè Fagnoni
16:00 - 17:00 ZumbaCristina Mustata
Vineri  
15:15 - 16:00 HipHop (gimnaziu)Deborah Klemme
16:00 – 18:00 Fotbal sub 9+11British Football School