Parteneri

 

 

Recunoscută oficial ca Școală Germană în Străinătate

DSBU este singura școala din România care urmează în totalitate programa germană și care este acreditată de Ministerul Afacerilor Externe din Germania și membră a Federației Mondiale a Școlilor Germane din străinatate.
 

Autorizații

 
 
 

DSBU – Concert: From King Crimson to Silk Sonic

 

SERBAREA DE VARĂ

 

PIESĂ DE TEATRU – DIAVOLUL CU TREI FIRE DE PĂR AURII DE FRATII GRIMM

 
 

BACALAUREATUL clasei a 12-a pentru anul școlar 2021/2022

Text scris de către Aaron Grahovac-Dres

Clasa a 12-a – dragii noştri elevi absolvenți! Un grup de oameni speciali, de caractere deosebite, de personalități diferite care au avut de traversat 2 ani foarte grei de la începutul pandemiei în 2020!

2? 2020? Bine, haideți să continuăm cu jocul cifrelor. Numărul de clape la un pian obișnuit este de 88. Scala ionică are 7 note, iar o chitară obișnuită are 6 corzi. 6? Da, sunteți 6 absolvenți de liceu. Dar aţi fost la un moment dat 7. Și, dacă e să fim complet sinceri, aţi învățat cel mai probabil 88 de zile sau poate chiar 88 de ore pentru examenul de bacalaureat, pe care în final l-aţi trecut cu brio – media este de 2,16! Wow, este impresionant.

Noi toți cei de la DSBU ne-am bucurat să vă vedem în orele de curs și cu cât se apropia sfârșitul școlii, cu atât emoția era mai mare și momentele petrecute la școală deveneau tot mai intense.

Din nefericire, unii dintre noi nu au putut să vă fie alături decât ultimii 2 ani. Acum este timpul să mergem mai departe. Lumea vă stă la picioare și sperăm cu toții că cele mai mari temeri ale voastre să nu se adeverească. Cu voi, „Fab Six”, lumea va fi cu siguranță un pic mai bună. Cu studiile pe care urmează să le urmati în psihologie, informatică, medicină, inginerie mecanică, comunicații, muzică și fizică, veți contribui, fără îndoială, la dezvoltarea umanității.

Am auzit că la o oră de curs ați reconstituit istoria omenirii de la antichitate, prin migrația popoarelor, Evul Mediu, căderea Zidului Berlinului, până la examenul vostru de absolvire. În câțiva ani, ați putea poate să dezvoltați acest lucru. Reperele voastre vor fi la acel moment: absolvirea studiilor, cariera profesională, întemeierea unei familii, călătoria prin spațiu…

Orice ar fi, ne gândim la voi și vă dorim tot binele, bucurie și fericire.

Al dumneavoastră, Aaron Grahovac-Dres.

 

DSBU a primit însemnul de excelență

 

Deutsche Schule Bukarest

 
 
 

Next on DSBU

Mai

01mayAll DayZiua Muncii

 

Vacanță în

 

Școlile germane în străinătate

 

Arta la DSBU

 

Mesaj

  • Arta supremă a profesorului este de a trezi bucuria exprimării creatoare și bucuria cunoașterii.

    Albert Einstein, fizician
     
 

Login