1. Admitere

1.1 Grădinița noastră acceptă copiii cu vârste cuprinse între 3 ani împliniți și vârsta școlară. Ultima dată luată în considerare este 31 august, ceea ce înseamnă că vârsta de 3 ani trebuie să fie împlinită pe 31 august.

1.2 Admiterea copiilor este decisa de conducerea grădiniței in colaborare cu echipa de educatori. Toate familile vor fi invitate la un interviu împreună cu copilul, care are ca scop printre altele determinarea mediul lingvistic din familie. Copiii nu vor da un test de limbă.

1.3 Fiecare copil trebuie sa treaca printr-un examen medical înainte de admiterea la grădiniță. Avizul medical trebuie prezentat medicului școlii sau asistentei cu 48 de ore înainte de prima zi de grădiniță.

1.4 Copiii cu dizabilități pot frecventa grădinița în cazul în care se poate ține cont de nevoile lor speciale.

 

2. Orar și vacanțe

2.1 Grădinița noastră este deschisă de luni până vineri de la ora 7:45 până la ora 18.00.

2.2 Copiii trebuie aduși până cel târziu la ora 9.00.

2.3 Programele oferite sunt:

  • 7:45 – 15:00 (mic dejun, prânz, snack)
  • 7:45 – 18:00 (mic dejun, prânz, 2 snack)

2.4 Programul de odihnă la grădiniță este de la ora 12:30 până la ora 14:30. Dormitul și spălatul pe dinți la grădiniță sunt opționale.

2.5 Vacanțele grădiniței sunt comune cu vacanțele școlii din cadrul DSBU. Acestea sunt: o săptămână vacanță de toamnă în octombrie, aproximativ doua săptămâni de vacanță de Crăciun, o săptămână de vacanță de iarnă în februarie, una – două săptămâni vacanță de Paște și cinci – șase săptămâni vacanța de vară. Datele vacanțelor se regăsesc în calendarul anului școlar al DSBU pe site.

2.6 În cazul în care un copil absentează, trebuie informată echipa grădiniței. Grupele pot fi apelate telefonic în fiecare dimineață între orele 8 și 9.

2.7 În primele trei săptămâni ale vacanței vă oferim un program de vară. Orarul pentru aceste trei săptămâni este de la ora 8:00 până la ora 15:00.

2.8 Într-o zi sau două din an instituția noastră rămâne închisă, deoarece pedagogii participă la sesiuni de formare profesională. Datele respective vor fi anunțate în timp util.

 

3. Cotizaţii

3.1 La înscriere se percepe o taxă unică de înscriere de 800 €. Această sumă nu se restituie. Pentru al doilea copil taxa se înjumătățește.

3.2 Contributia pentru grădiniță o puteti primi la cerere.

3.3 Contributia include costurile pentru mese, precum și costurile pentru excursii.

3.4 Pentru frati se acordă o reducere de 5% din totalul contributiei.

3.5 Pentru copiii înscriși până la orele 18.00, participarea la cursurile afterschool este gratuită.

3.6 În cazul retragerii anticipate nu se restituie sumele plătite pentru trimestrul în curs.

3.7 Detalii referitoare la contributii și plăți găsiți în Conventia de scolarizare.

 

4. Supravegherea

Personalul didactic al grădiniței răspunde de copiii înscriși la grădiniță în timpul orelor de funcționare. Pe drumul către și de la grădiniță părinții raspund de copiii lor. După ce copilul este luat de la grădiniță, personalul didactic nu mai este responsabil de copil. Acelasi lucru este valabil și atunci când copilul se află inca în incinta grădiniței insotit de parinte/persoana care il ia.

 

5. Asigurări

5.1 Copiii sunt asigurați în caz de accident pe drumul direct spre grădiniță, în perioada în care sunt în grija personalului grădiniței și pe drumul direct spre casă, precum și în excursii.

5.2 Nu suntem asigurați împotriva pierderilor obiectele de îmbrăcăminte sau daunelor suferite de acestea sau din încurcarea acestora. Instituția nu își asumă responsabilitatea pentru îmbrăcăminte, jucăriile sau obiectele valoroase pierdute. După un an instituția poate dispune liber de obiectele pierdute și nerecuperate. Important: vă rugăm să inscripționați toate obiectele și hainele cu numele copilului Dumneavoastră.

 

6. Reglementări în caz de boală

6.1 Părinții copiilor bolnavi au datoria, fără excepție, de a informa grădinița cu privire la natura afecțiunii. În cazul bolilor infecțioase grădinița trebuie informată și în cazul în care s-a îmbolnăvit o altă persoană care locuiește împreună cu copilul.

6.2 Cu scopul de a preveni infecțiile le este interzisă vizitarea grădiniței persoanelor care sunt suspecte de sau suferă de boli infecțioase (TBC, boli contagioase ale intestinului, boli contagioase de piele sau ochi, infecții cu streptococi, boli ale copilăriei etc.). O listă completă a bolilor pentru care există interdicție de vizitare este expusă în clădirea grădiniței și poate fi găsită și în conceptul de igienă al grădiniței. Părinții vor fi informați pe mail si prin anunturi in cladire în legătură cu eventualele infecțiile existente în grădiniță.

6.3 În cazul majorității bolilor condiția pentru reîntoarcerea la grădiniță este însănătoșirea completă, în cazul unor anumite boli însă, este posibilă readmiterea și înainte (de ex. în cazul tratamentului cu antibiotic). La unele boli grădinița va solicita în plus un certificat medical prin care se aprobă din punct de vedere medical readmiterea la grădiniță.
În orice caz copilul trebuie să nu fi fost febril in ultimele 24 de ore pentru a putea frecventa din nou grădinița. Copiii care au vărsat sau au diaree nu pot veni la grădiniță si pot reveni doar după 48 de ore de la ultima vărsătură sau diaree.

6.4 Personalul specializat al grădiniței decide în cazul copiilor prezenți dacă aceștia trebuie eventual trimiși acasă. Părinții au în acest caz obligația de a veni să ia copii de la grădiniță. Personalul specializat acționează în interesul copilului, al comunității și în vederea prevenirii infecțiilor.

6.5 Medicamente se administrează doar în cazuri excepționale, ca de exemplu în cazul bolilor cronice, după consultarea conducerii grădiniței, la recomandarea medicului și cu acordul scris al părinților.

 

7. Serviciul de transport

7.1 DSBU oferă un serviciu de transport opțional pentru copii. Beneficierea de serviciul de transport implică costuri suplimentare.

7.2 Cererile pentru serviciul de transport trebuie facute la începutul fiecărui an școlar. Înscrierile pentru transport efectuate în cursul anului școlar sunt luate în considerare doar sub rezervă.

 

8. Recunoaștere obligatorie

Recunoașterea regulamentului grădiniței este obligatorie pentru înscrierea copilului. Prin următoarea semnătură a părintelui / tutorelui se confirmă faptul că regulamentul a fost citit, înțeles și recunoscut.