Familia de la școală

Să creștem împreună!

Copii cu vârste cuprinse între 18 luni și 18 ani conviețuiesc și învață împreună sub un
singur acoperiș.

DSBU reprezintă atât un cămin cât și un loc de învățare și educare, în care încercăm
împreună să facem față și să depășim cu încredere și în mod creativ noi provocări zi de zi.
Știm că tocmai această comunitate contribuie la experiența de învățare, indiferent de
granițele tradiționale.

Într-un cadru protejat și sigur, într-o atmosferă primitoare, caracterizată prin respect
reciproc, se întâlnesc culturi dintre cele mai diferite și vorbesc aceeași limbă.
DSBU reprezintă un loc de întâlnire și de mișcare, în care „Eu“ și „Noi“ pot crește
împreună.

 

 

Elevii și elevele noastre

Fiți voi înșiși/însele, responsabili/responsabile și curajoși/curajoase!

Considerăm că este de datoria și misiunea noastră să creăm un cadru grijuliu și protector, o atmosferă în care fiecare copil să fie respectat și să aibă posibilitatea să-și dezvolte caracterul, atitudinea și propriile valori, astfel încât să devină un membru responsabil și creator al societății.

Toți elevii/toate elevele sunt pregătiți/pregătite pentru o formare continuă, un învățat pe tot parcursul vieții, datorită curriculei educaționale puse la dispoziție care este menită să se adapteze din punct de vedere pedagogic, fizic, social și emoțional nevoilor fiecărui copil în parte, creându-se astfel o atmosferă pozitivă de învățare.

Puterea de a fii cel mai bun stă în tine! Tratează-i pe ceilalți așa cum ai dori tu să fii tratat.

 

Diversitate

Consideră diversitatea ca un punct forte și ca un câștig!

Copiii și tinerii sunt atât de diferiți! De aceea la DSBU diferențele nu sunt văzute ca un deficit sau ca o amenințare, ci ca un câștig pentru toți cei din jur.

În lumea de azi, în care oamenii cu diferite premise trebuie să se confrunte și să facă față unei multitudini de provocări, considerăm ca unul dintre obiectivele noastre educarea fiecărui copil ca individ responsabil, cu spirit democratic și deschis către ceea ce oferă lumea înconjurătoare.

Respectul și toleranța sunt pietrele de temelie pe baza cărora se construiește conviețuirea armonioasă și deschisă a tuturor participanților la mediul școlar. Fiecare om are aceeași valoare și are același drept de a fi tratat cu respect și cu demnitate.

Promovăm și încurajăm munca în echipă, în care puncte de vedere diferite sunt acceptate, în care se găsesc soluții și rezolvări prin cooperare și care contruibuie la luarea unor decizii, acceptând critica celor din jur.

 

Punct de întâlnire interculturală

Găsește la noi a doua casă, o casă în care zilnic ai parte de schimburi culturale!

Școala Germană București este un loc în care  toată lumea are parte de întâlniri interculturale într-un mediu bilingv de viață, de experiențe și de învățare. Orice întâlnire înseamnă un câștig, pentru toată lumea. Întâlnirea în cadrul DSBU cuprinde competența lingvistică și socială a tuturor participanților. Cel care vorbește limba altuia, înțelege și cultura acestuia. De aceea este foarte important să trăim ambele culturi.

Cum reușim asta? În cadrul DSBU sunt puse la dispoziție nenumărate workshopuri comune, precum obiceiul mărțișorului și vopsitul ouălelor de Paște. Târgul de Crăciun de exemplu, este an de an un eveniment exraordinar, la care participă toată lumea. Fiecare vorbește cu fiecare, fără temeri.

Competența lingvistică reprezintă cheia succesului din punct de vedere școlar și examenele de absolvire susținute în cadrul școlii noastre, recunoscute atât de sistemul german cât și de cel românesc, deschid elevilor/elevelor noastre porțile urmării unor studii superioare atât în Germania, în România dar și oriunde în lume, deoarece acela care crește și este educat într-un mediu intercultural, este mult mai deschis și se integrează mult mai ușor, indiferent în care colț al lumii îl aduce viața.

 

Materia și sistemul de predare

Învață cu plăcere!

Punem accent și mare preț pe învățământul orientat spre elevi/eleve, un învățământ care să-i pregătească pentru solicitările reale ale lumii în care trăiesc.

Creăm oferte și condiții pentru experiențele, nevoile, premisele și contextele diferite ale elevilor/elevelor noștri/noastre. Astfel le permitem să se implice creativ și să participe activ la ore.

Pentru un învățământ de succes și unitar ne focusăm la toate grupele de vârstă asupra unor activități din domenii precum muzică, artă și mișcare. Dotările și echipamentele moderne din punct de vedere tehnic, de care școala noastră dispune, ne permit să ne bucurăm împreună de ore de predare inovative și variate metodic.

Activitățile cu grupe de diverse dimensiuni contribuie și ne permit o diferențiere și o orientare ridicată asupra dezvoltării individuale.

Aspirațiile noastre sunt stimularea, susținerea și încurajarea.