După ce am participat la o licitație a ZfA și am primit contractul pentru realizarea unui joc de simulare, am început să căutăm o echipă competentă pentru implementare. Astfel ne-au vizitat pentru două zile trei angajați ai companiei Polyspektiv din Berlin.

Implementarea unui joc de sumulare a fost o oportunitate specială pentru noi de a le prezenta elevilor o nouă formă de participare și de formare a democrației.

Un joc de simulare constă în simularea unui parlament politic care include toți reprezentanții de interese ai unui stat.

Elevii noștri au preluat rolul politicienilor, al lobbyiștilor și al inițiativelor cetățenești și au învățat cum să susţină dezbateri politice. Împreună cu elevii din două clase a IX-a de la Colegiul Goethe din București, parlamentul a devenit un loc de discurs și de compromis. Cei care dezbat trebuie să accepte și alte opinii și viziuni ale celor din jur și, mai presus de toate, să aducă argumente bune.

La final, toți participanții au căzut de acord asupra unui lucru: subiectul transportului ne privește pe toți și schimbările sunt responsabilitatea noastră, a tuturor – pentru că noi suntem cei care putem contribui la modelarea politicii.