Concertul de Crăciun 2023 a fost susținut în mare parte de elevii care cântă de doar câteva luni la instrumentul ales de ei. În premieră, concertul a fost susținut doar de elevii claselor mai mici, și anume din clasa a 3-a și clasa a 7-a. Copiii au repetat programul artistic în cadrul orelor de muzică, la repetițiile suplimentare din weekend și prin muncă intensă în timpul săptămânii noastre de repetiții. Fiecare copil are voie să participe, indiferent de nivelul de experiență și de abilitățile muzicale. Emma Hartwich, care lucrează ca profesor la DSBU începând din septembrie 2023, a avut plăcerea de a dirija pentru prima dată concertul. Concertul a fost susținut și de șeful de catedră, domnul Aaron Grahovac-Dres.

 

Informații despre fiecare grupă în parte:

 

Clasa a 5-a A:

Clasa a 5-a A și-a exersat piesa în timpul orelor de muzică și a consolidat-o în timpul săptămânii de repetiții. Oricui i-a făcut plăcere această acțiune, a putut participa la concert.

 

Clasa a 5-a B:

Clasa a 5-a B și-a exersat piesa în timpul orelor de muzică și a consolidat-o în timpul săptămânii de repetiții. Oricui i-a făcut plăcere această acțiune, a putut participa la concert.

 

Orchestra DSBU:

Orchestra DSBU a fost înființată în urmă cu trei ani, iar cei patru elevi din actuala clasă a 7-a au încântat publicul cu programul lor rock și neconvențional.

 

Mini-Orchestra DSBU:

Mini-Orchestra DSBU este format din patru elevi din clasa a 3-a. Mini-orchestra a fost înființată în octombrie 2023 și este condusă de IOANA SINCA, elevă a clasei a 4-a. Și Mini-Orchestra a fost apreciată încă de la început pentru contribuțiile sale reușite la diverse evenimente.

 

Orchestra II DSBU:

A doua orchestra DSBU este formată din cinci elevi din clasele 5 A și B. Ceea ce este neobișnuit aici este că sunt mai mulți băieți decât fete.  Această orchestră este încă „cea mai nouă” dintre toate grupurile, deoarece fusese alcătuită cu doar două săptămâni înaintea concertului. Cei cinci copii talentați muzical s-au format ca și orchestră în cadrul orelor de muzică.

 

Ansamblul DSBU:

Ansamblul DSBU sunt elevi din clasele 5-a A și B și a 6-a care s-au remarcat a fi foarte implicați în cadrul orelor de muzică. Ei și-au pregătit repertoriul în cadrul repetițiile din weekend și au aprofundat astfel și mai bine procesul muzical.

 

Clasa a 3-a:

Clasa a 3-a a învățat la orele de muzică ce înseamnă practic să faci muzică cu Boomwheckers și a fost atât de entuziasmată încât au fost încurajați să își arate abilitățile în cadrul concertului. Pentru cei mai mulți dintre elevi, acesta a fost primul lor spectacol.