Deutsche Schule Bukarest – singura școală din România care urmează în totalitate programa germană, acreditată de Ministerul Afacerilor Externe din Germania – își sărbătorește oficial inaugurarea pe 22 septembrie 2022, în incinta noului campus (pe strada Coralilor 20), de la ora 15:00.

Alături de membrii echipei școlii, la eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai ministerelor din România, precum și oficialități ale statului federal german, sponsori și parteneri ai DSBU care le-au fost alături și au susținut instituția de învățământ încă din 2007.

Școala este un model de best practice în România având în centrul ei binele fiecărui copil. Este formată din: creșă, grădiniță, școală primară și liceu, fiind totodată singura școală privată germană din România care predă după curricula germană adaptată a landului Baden-Württemberg.

După o idee apărută în 2007, într-un apartament din București, Deutsche Schule Bukarest este, începând cu 2012, una dintre cele 140 de Școli Germane din Străinătate recunoscută și atestată de statul german și înregistrată A.R.A.C.I.P.

Deși se prezintă ca o școală germană, ea găzduiește până la 420 de copii cu peste 10 naționalități diferite și pune accentul pe interculturalitate sărbătorind deopotrivă tradițiile germane și românești. La DSBU fiecare copil contează și este tratat cu respect, cu atenția cuvenită și ghidat cu profesionalism și empatie în anii săi de studiu.

Orele se desfășoară în totalitate în limba germană de către profesori vorbitori nativ, iar limba și literatura română se predă și ea la nivel de curriculum românească. Bacalaureatul este recunoscut internațional Deutsches Internationales Abitur și le oferă copiilor acces în toate universitățile din România, Germania și restul lumii.

Noua școală DSBU a fost posibilă datorită finanțării din partea statului german a 4,5 milioane de Euro, alături de contribuția semnificativă a sponsorilor săi care investesc constant în educație. În final investiția a ajuns la aproximativ 20 mil. de euro.

Această sumă a rezultat într-un campus nou, terminat în toamna lui 2020, de peste 9 hectare. Campusul conține creșa, grădinița și școala, alături de o sală de sport, 3 terenuri de fotbal, baschet și multisport, locuri de joacă și laboratoare de IT, chimie, fizică și arte. Creșa, grădinița și școala beneficiază de dotări la nivel de excelență. Fiecare clasă este dotată cu smart board, mobilier anatomic potrivit fiecărei vârste, laboratoare cu echipament tehnologic de ultimă generație, iar clasa a10-a este prima clasă pilot care lucrează exclusiv pe iPad.

Datorită expansiunii dinamice DSBU intenționează ca în 2023 să înceapă deja faza a doua de construcție care va adăuga gimnaziului minim 6 alte săli de clasă.