D’ale Crăciunului – eveniment vânzare privată
Cei care au ajuns în vizită sau cu treburi prin Brașov – fie că e vorba de oraș sau de satele săsești
din nordul județului – trebuie că au auzit sau chiar s-au bucurat de minunățiile gătite de Oana
Coantă – proprietar Bistro de l’Arte și Woman Chef of the Year (Gault&Millau) – din ingrediente
locale proaspete și sănătoase.
Poate și de legumele bio cultivate cu sârg și stăruință în satul Vad de Lucian Dragomir
(LaBorcan), regăsite în bucatele unor restaurante sau pensiuni faimoase din zonă.
De dulcețurile de vis fierte pe soba cu lemne și dunstuite în cuptor și de zacuștile din legume
coapte pe care le fac în fiecare an, cu pricepere și migală, Rozi și familia ei din Criț.
Ori de aroma pâinii gustoase de la brutăria Alinei din același sat, făcută cu maia, după rețeta
bunicilor, și coaptă în cuptorul cu lemn de fag, alături de faimosul lichiu (hencleș).
Sau de brânza maturată de la Meșendorf, făcută în stil elvețian la atelierul înființat la propria
fermă de Adrian Stoian și de un fost corporatist mutat la sat (Adrian Udrea), din lapte crud de vacă
crescută pe pășunile cu înaltă valoare naturală din zonă.
Oamenii ăștia faini trimit la București bunătăți de Crăciun în ediție limitată, în cadrul unui
eveniment găzduit de Școala Germană București – DSBU.
Uite cum faceți să le căpătați:
1. Alegeți din lista in atasament și plasați comanda pe Whatsapp (0756011043, Oana
Udrea) sau email (mesendorf65@gmail.com), până cel târziu 11 decembrie, ora
12.00
2. Faceți plata în contul care vi se transmite
3. Ridicați bunătățile sâmbătă, 12 decembrie, din incinta Școlii Germane (strada
Coralilor nr. 20 G), între orele 11.00 și 14.00, unde veți putea chiar să vă vedeți cu o
parte din cei care le-au făcut.
În caz că vă întrebați: (i) cantitățile sunt limitate, fiind vorba în mare parte de (foarte) mici
producători; (ii) toți cei de mai sus sunt autorizați DSV/DSP, după caz; (iii) la ridicarea produselor
veți primi bonuri de casă/file din carnetul de producător, după caz.