Ziua Recunoștinței (engleză: Thanksgiving Day, franceză: Jour de l’Action de grâces) este o sărbătoare anuală de o zi, în care se mulțumește (tradițional lui Dumnezeu) pentru bogăția recoltei din acel an. Ea se sărbătorește în cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite și Canada). Este o sărbătoare a familiei.

Această sărbătoare a fost preluată de primii coloniști sosiți în Lumea Nouă, unde a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1621, ca semn de recunoștință față de recolta miraculoasă obținută în condiții climaterice dure. În decembrie 1941, Congresul SUA a adoptat o rezoluție prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sărbătoare națională a SUA.

Pentru că nu ne dorim ca elevii și elevele noastre să învețe despre acestea din manuale, clasa a 4-a a organizat în cadrul orei de limba engleză propria sărbătoare de Thanksgiving. Atracția principală în timpul sărbătorii este mâncarea, așa că copiii au adus fiecare câte un preparat tradițional de Thanksgiving. Starul zilei a fost, desigur, curcanul. Acesta a fost foarte admirat și devorat pe loc – a fost delicios de-a dreptul.

Și părinții și învățătoarea lor, doamna Nicolae, au fost invitați. Împreună am scris pe bilețele pentru ce suntem recunoscători, apoi am încercat să ghicim cine a scris ce. La final am ajuns la concluzia că aproape toți sunt recunoscători pentru cât de grozavi sunt prietenii și familia lor.

.