De fapt ne doream doar să mergem în plimbare până în pădurea Băneasa care se află în apropierea școlii, astfel încât copiii să iasă din starea de izolare datorată pandemiei de Corona virus și să se poată regăsi în mijocul naturii. Asta se întâmpla în data de 26 martie, când am salutat copacii înmuguriți, primele frunze și flori de primăvară ce se scăldau sub razele calde ale soarelui. Inspirați de natura care ne înconjura coroborată cu aspectul protejării mediului înconjurător, deoarece am dat de atâta mizerie și gunoi în jurul nostru, s-a născut ideea unui poster de pădure.

Voiam să păstrăm și să conservăm pădurea ca și mediu înconjurător atât pentru oameni cât și pentru animale, de aceea harnicii copii de clasa a 6-a de atunci s-au și pus pe treabă și împreună cu profesoara de arte plastice și vizuale, doamna Serifi-George, au încercat să redea în imagini și cuvinte impresiile lor și dorințele lor în urma acestora, legate de protejarea pădurii.

Predarea într-un cadru festiv al posterului cu pădurea către doamna Flottmann în calitatea ei de reprezentantă a Ambasadei Germaniei la București a avut loc la data de 1 octombrie. Doamna Flottmann a lăudat inițiativa și angajamentul copiilor și și-a exprimat cu această ocazie dorința unui proiect următor în viitorul apropiat. Ne face o deosebită plăcere să putem onora această rugăminte a dânsei.

Christoph Basse, octombrie 2021