Săptămâna trecută, luni, un oaspete deosebit ne-a trecut pragul. Robert Pfützner, fost profesor și director al DSBU, ne-a vizitat impreună cu colega lui, Anja Klamann.

Domnul Pfützner și doamna Klamann lucrează la școala profesională BEST-Sabel Berufsakademie, o școală privată din Berlin care pregătește viitori educatori și educatoare pentru meseria pe care urmează să o practice. Studenții lor sunt atât tineri proaspăt ieșiți din băncile școlii cât și adulți care caută să își schimbe cariera. Aceștia au nevoie de o perioadă de practică de jumătate de an la o școală germană.

Având în vedere interesul lor pentru școala noastră, și mai presus, pentru grădinița noastră, s-a cristalizat ideea unui acord de cooperare. În dialog cu boardul școlii, conducerea grădiniței, conducerea creșei și a viitorii conduceri a școlii primare s-au pus bazele unei colaborări cu Berufsakademie.

Împreună am vizitat școala și grădinița, iar la sfârșit am primit cadou de la dl. Pfützner și dna. Klamann un superb Kamishibai (din japoneză ”teatru de hârtie” sau ”cutia stradală cu basme”), lucrată manual de către unul din studenții lor. Acesta este excelent pentru dezvoltarea și exersarea limbii germane atât la grădiniță cât și la școala primară. Vă mulțumim din suflet!

Anticipăm cu bucurie următoarea vizită a domnului Pfützner, care va veni cu primul student sau cu prima studentă pentru practica la DSBU.