Bine ați venit pe pagina Școlii Germane București

 

Suntem o școală încă tânără, în care se întâlnesc copii și tineri din România, Germania, Austria, Elveția și multe alte țări. Reunim toate grupele de vârstă sub același acoperiș, de la creșă, grădiniță și școală primară până la liceu, copiii și tinerii învață împreună. Scopul nostru este să îi educăm să fie cetățeni independenți și resonsabili, care să contribuie în mod inteligibil și implicat la proiectarea viitorului.

Printre aceste lucruri pentru noi se numără conviețuirea tolerantă într-o comunitate interculturală, în care toată lumea să se simtă bine-venită și luată în serios. Printre acestea se numără și dezvoltarea, mai ales a limbii germane, astfel încât toți elevii noștri să aibă șansa de a absolvi. Fiecare elev contează.

Afirmația ”sub același acoperiș” are momentan mai mult sens figurat, având în vedere că momentan suntem cazați în patru vile. Acest lucru se va schimba însă anul viitor, atunci vom fi cu toții sub acoperișul clădirii noi și moderne a școlii, a cărei construcție progresează rapid. Cu toții ne bucurăm deja să sărbătorim inaugurarea acesteia.

Pe această pagină web aflați de asemenea de ce experiențe au mai avut parte copiii dumneavoastră la noi și care este oferta noastră educațională.

A dumneavoastră Susanna Becker

Ne puteți contacta dacă aveți întrebări, sugestii sau dacă doriți să ne cunoaștem!

 

DSBU reunește sub același acoperiș:

Creșă
Grădiniță
Școală primară
Liceu