Stimați elevi, dragi părinți și tutori,

Bine ați venit pe site-ul oficial al școlii noastre!

Mă bucur să vă urez bun venit tuturor pe această platformă digitală. Aici veți obține o imagine de ansamblu asupra instituției noastre,, un loc de învățământ care are cele mai moderne săli și echipamente tehnice.

Școala Germană București face parte dintr-o rețea de aproape 140 de școli germane din străinătate și este susținută de Biroul Central pentru Școlile din Străinătate (ZfA) în numele Ministerului Federal de Externe. Trecerea cu succes a examenului Abitur (Bacalaureat) la școala noastră atestă că absolvenții au o calificare generală de admitere la universitate, care le permite să studieze la universități din Germania și din străinătate.

În comunitatea noastră școlară interculturală, toleranța și respectul nu sunt doar transmise prin predare, ci practicate și sprijinite în mod activ.

În epoca actuală a inteligenței artificiale, transmiterea de cunoștințe rămâne un element central al predării noastre. Ne străduim în special să promovăm valori precum angajamentul, munca în echipă, abilitățile de rezolvare a problemelor, flexibilitatea, autogestionarea și gândirea critică.

Competența este cheia, dar performanța este cea care deschide ușa către succesul durabil.

Pe site-ul nostru nu veți găsi doar informații despre programa și activitățile școlare, ci veți avea și o impresie despre viața școlară plină de culoare și plină de viață pe care elevii noștri o pot experimenta în cadrul diverselor proiecte și evenimente.

Vă mulțumim pentru încrederea acordată școlii noastre. Împreună vom continua să obținem succese mari și să creăm un mediu de învățare pozitiv pentru elevii noștri.

Cu multă stimă,
Valentin Grigoroiu