Ca director al Școlii Germane București vă urez un călduros bun venit pe pagina noastră web!

 

Școala Germană București este o școală de întâlnire germano-română, ce oferă elevilor posibilitatea de a susține bacalaureatul german internațional (în germană DIA).

Pe drumul către această diplomă dorim să dezvoltăm copiilor și adolescenților încredințați nouă o înțelegere aprofundată a culturilor germane și române.

 

Ei trebuie să își găsească locul într-o Europă tot mai coerentă și să devină oameni toleranți, cu mintea deschisă și responsabili.

În vara anului 2007 DSBU a început școala primară ca inițiativă privată cu doi copii. În decursul puținor ani a crescut devenind o instituție cu 4 secții de egală importanță și având peste 170 de copii.

 

DSBU reunește sub același acoperiș:

Creșă
Grădiniță
Școală primară
Liceu

 

Acțiunile noastre de zi cu zi sunt caracterizate de responsabilitate, respect și omenie, de aceea punem mare preț pe instruirea orientată către elev, care îi pregătește pe elevii noștri pentru a face față cerințelor reale ale mediului în care trăiesc. Acesta este caracterizat printre altele de structuri clare precum și de o bogată varietate, solicită și sprijină elevii la învățat.

Munca cu un număr mic de elevi într-o clasă contribuie la acest lucru și înlesnește într-o mare măsură diferențierea și orientarea în funcție de dezvoltarea individuală.

Sper să vă putem oferi prin intermediul paginii noastre web o imagine „virtuală“ edificatoare a vieții și comunității noastre școlare.

În cazul în care sunteți de părere că școala noastră este cea potrivită pentru copilul dumneavoastră, m-aș bucura să ne cunoaștem!

 

Al dumneavoastră,

Lothar Himmels
Directorul școlii