În 3 iunie 2021, la Rezidența Ambasadorului German la București, Președintele Consiliului de Conducere al DSBU, doamna Friederike Gribkowsky, a fost învestită din partea Statului German cu Ordinul „Crucea Federală a Meritului – pe panglică”.

Această distincție este acordată persoanelor cu merite deosebite în domeniul social-economic, cultural, precum și oricare alt domeniu social și caritativ.

Este singura distincție generală și, totodată, cea mai înaltă recunoaștere a Statului German pentru merite deosebite în slujba comunității. Pentru acest ordin nu se acordă nicio recunoaștere materială sau financiară.

Prin învestirea cu ordinul menționat, Președintele Republicii Germane, domnul Frank-Walter Steinmeier, dorește să atragă atenția publică asupra unei performanțe deosebite, pe care dumnealui o consideră de mare importanță pentru comunitate.

Ambasdorul Germaniei la București, domnul Cord Meier-Klodt, i-a înmânat Ordinul doamnei Friederike Gribkowsky, justificând distincția prin următoarele cuvinte:

„Ea este motorul și forța necesară pentru dezvoltarea unui proiect care, în doar un deceniu, s-a transformat dintr-o „școală de sufragerie” într-o școală germană cu bacalaureat și, mai mult decât atât, într-o perioadă relativ scurtă, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe German, a realizat construcția unui Campus școlar modern, capabil să facă față oricărei concurențe în domeniu și care se prezintă ca o soluție educativă completă, acoperind întregul spectru de la grădiniță până la bacalaureat.”

Sincere felicitări!