Petra Nölke Young

Directoare Școala Primară

Sărbătorirea carnavalului are o tradiție foarte îndepărtată în Germania, deși originea exactă este până în prezent disputată. Există într-adevăr mai multe teorii legate de motivul pentru care sărbătorim carnavalul. Cea mai probabilă teorie este legată de credința creștină. Încă din vremurile precreştine, era un obicei ca la sfârşitul sezonului de iarnă să se alunge demonii şi spiritele. In acest scop oamenii se costumau. În funcție de regiune, există tradiții diferite în ceea ce privește deghizarea. In Baden-Württemberg, oamenii sărbătoresc carnavalul altfel decât in Renania (Rhineland). În Řvabia joacă şi măştile clasice cu feţe malefice, un rol important, pe lângă deghizări. Unele dintre acestea sunt sculptate artistic în lemn chiar și astăzi. Dar nu era vorba doar despre alungarea fantomelor și a demonilor. May degraba,

Marți, 01 martie 2022, școala primară a sărbătorit cu costume amuzante și muzică de carnaval, cu mult dans, precum și cu jocuri distractive, un concurs de costume jurizat și cu premii și un mic bufet în fiecare clasă. La desert s-au servit produce tipice dulci, de patiserie din aluat de drojdie, numite în germană Krapfen , Berliner sau Kreppel .

Toți elevii au avut costume frumoase și foarte impresionante. Se admirau și se minunau unul pe celălalt și se putea vedea cât de mult efort și angajament trebuie să fi depus părinții. Prezentarea costumelor a fost extrem de amuzantă și a pus un zâmbet pe fiecare chip. Întregul personal al școlii primare DSBU a fost foarte implicat și a contribuit la asigurarea unei experiențe de carnaval deosebite pentru copii în sălile de clasă decorate. Toate cadrele didactice, au fost copleșite cu mici cadouri și flori – vă mulțumim pentru atenția acordată!

Această zi a demonstrat încă o dată că noi, părinții, profesorii și administrația, ca parte a comunității școlare DSBU, suntem o echipă puternică atunci când vine vorba de a le oferi copiilor moments frumoase și memorabile.

Vă doresc din tot sufletul, o primăvară frumoasă!