Text scris de către Aaron Grahovac-Dres

Clasa a 12-a – dragii noştri elevi absolvenți! Un grup de oameni speciali, de caractere deosebite, de personalități diferite care au avut de traversat 2 ani foarte grei de la începutul pandemiei în 2020!

2? 2020? Bine, haideți să continuăm cu jocul cifrelor. Numărul de clape la un pian obișnuit este de 88. Scala ionică are 7 note, iar o chitară obișnuită are 6 corzi. 6? Da, sunteți 6 absolvenți de liceu. Dar aţi fost la un moment dat 7. Și, dacă e să fim complet sinceri, aţi învățat cel mai probabil 88 de zile sau poate chiar 88 de ore pentru examenul de bacalaureat, pe care în final l-aţi trecut cu brio – media este de 2,16! Wow, este impresionant.

Noi toți cei de la DSBU ne-am bucurat să vă vedem în orele de curs și cu cât se apropia sfârșitul școlii, cu atât emoția era mai mare și momentele petrecute la școală deveneau tot mai intense.

Din nefericire, unii dintre noi nu au putut să vă fie alături decât ultimii 2 ani. Acum este timpul să mergem mai departe. Lumea vă stă la picioare și sperăm cu toții că cele mai mari temeri ale voastre să nu se adeverească. Cu voi, „Fab Six”, lumea va fi cu siguranță un pic mai bună. Cu studiile pe care urmează să le urmati în psihologie, informatică, medicină, inginerie mecanică, comunicații, muzică și fizică, veți contribui, fără îndoială, la dezvoltarea umanității.

Am auzit că la o oră de curs ați reconstituit istoria omenirii de la antichitate, prin migrația popoarelor, Evul Mediu, căderea Zidului Berlinului, până la examenul vostru de absolvire. În câțiva ani, ați putea poate să dezvoltați acest lucru. Reperele voastre vor fi la acel moment: absolvirea studiilor, cariera profesională, întemeierea unei familii, călătoria prin spațiu…

Orice ar fi, ne gândim la voi și vă dorim tot binele, bucurie și fericire.

Al dumneavoastră, Aaron Grahovac-Dres.